Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитВладика очолив празник у луцькому храмі Йоана Предтечі
Новини

Владика очолив празник у луцькому храмі Йоана Предтечі

7 липня 2019 р. Церква Різдва Йоана Хрестителя в Луцьку. Світлини інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл провідав Свято-Йоанівську парафію, що в обласному центрі (вул. Гордіюк, 1-Ж, район Гуща), з нагоди храмового свята.

У проповіді за Божественною літургією у каплиці високопреосвященний наголосив на важливості все робити вчасно. «Все треба робити в той момент, коли Бог тобі допомагає і ти бачиш Його промисел», – пояснює керуючий єпархією. Тоді ти будеш і щасливий вчасно, переконує владика.

Разом з архієреєм служили міський декан протоієрей Михайло Онищук, настоятель громади протоієрей Володимир Труш, інше місцеве духовенство.

По завершенні служби відправили молебень на закликання помочі Святого Духа перед початком усякого доброго діла й владика окропив освяченою водою місце, де ближчим часом розпочнуть заливати фундамент майбутнього храму.

Нагадаємо, 14 липня 2013 р. з благословіння митрополита Михаїла канцлер єпархії протоієрей Микола Цап відправив тут чин заснування храму та освячення хреста. Наступного року, 11 вересня, архіпастир освятив каплицю, збудовану на честь Йоана Предтечі. Тут і проводять богослужіння, поки постане церква.

8 липня 2019 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук, Протоієрей Володимир Труш
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери