Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитМитрополит Михаїл відвідав Голоби
Новини

Митрополит Михаїл відвідав Голоби

12 липня 2019 р. У Голобах. Світлини інформаційної служби єпархії.

З нагоди престольного свята та 10-річчя освяти храму Апостолів Петра й Павла в цьому селищі Ковельського районного деканату митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію.

У XVII–XVIII століттях тут було споруджено розкішний маєток поміщиків Вільг. Дорога до садиби пролягала через масивну арку, увінчану надбрамною домовою церквою. Згодом арку перепланували, так що утворився двоповерховий дім. Його використовували під дитячий будинок, потому чимало років приміщення простояло пусткою.

І ось громада, що раніше молилася в тимчасовому храмі (дві кімнати дитсадка), облаштувала на першому поверсі цієї будівлі повноцінний Божий дім. У 2009 році тоді ще архієпископ Михаїл освятив його. Оригінальний іконостас, у якому поєднується традиційність і сучасний стиль, спроектував і виготовив настоятель парафії протоієрей Андрій Сех.

Проповідуючи під час празника десять років по тому, керуючий єпархією згадав історію храму та самої території, на якій знаходиться святиня, і подякував вірним, що вдалося зберегти її, не зруйнувати, а відбудувати, прославивши свій край.

Архієрей назвав учасників свята апостолами ХХІ століття. Адже апостол – це вісник, зазначає владика. Тобто той, хто передає важливе надбання. Сьогодні ми маємо нагоду розповідати про те, що бачили, зберегти, що маємо і передати наступним поколінням. Так, як це було зроблено з маєтком Вільг у Голобах.

За богослужінням із високопреосвященним зокрема молилися ковельський районний декан протоієрей Іван Бонис, старовижівський – протоієрей Іван Зеленко, о. Андрій, інше духовенство – місцеве, а також із луцького районного та ківерецького благочинь, голова райради Андрій Броїло, очільник селищної ради Сергій Гарбарук.

16 липня 2019 р. Інші новини за рубриками: Протоієрей Іван Бонис, Протоієрей Іван Зеленко, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сех
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери