Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитУ Жидичині відбулося велелюдне успенське паломництво
Новини

У Жидичині відбулося велелюдне успенське паломництво

1 вересня2019 р. Під час Богослужіння. Світлина інформаційної служби єпархії.

У неділю після Успіння Пресвятої Богородиці у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі, що в с. Жидичин Ківерецького деканату, традиційно відправили Єрусалимську ранню з чином погребіння плащаниці Божої Матері.

Прощу, в якій взяло участь багато священнослужителів і мирян, очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Розпочалося богослужіння у храмі Святителя Миколая Чудотворця, далі – хресний хід до каплиці на скиту Святого Духа, що на околиці села, де продовжили правити. На завершення знову повернулися до церкви, де і закінчилася відправа.

Із владикою служили: декан монастирів і намісник жидичинської обителі архімандрит Константин (Марченко), луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, маневицький – протоієрей Андрій Закидальський, місцеве духовенство та з Рівненської єпархії.

Така зворушлива відправа на честь Успіння Пречистої Діви Марії тут проходить уже не вперше. У давні часи чин похорону плащаниці був поширений, проте згодом його призабули, а з ХІХ ст. почали відроджувати в православних обителях.

Цьогоріч на жидичинське богомілля хресним ходом прийшли паломники із сусіднього Кульчина. Разом з усіма молилися прочани і з інших областей.

2 вересня 2019 р. Інші новини за рубриками: Паломництво, Деканат монастирів, Ківерецький деканат, Протоієрей Андрій Закидальський, Архімандрит Константин (Марченко), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери