Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитМитрополит Михаїл очолив синодальний підрозділ
Новини

Митрополит Михаїл очолив синодальний підрозділ

Митрополит Михаїл

На засіданні Священного Синоду митрополита Луцького і Волинського призначено керувати новоствореною комісією з питань монастирів та чернецтва.

До його наступного засідання владика має подати пропозиції щодо персонального складу комісії. Добре відомо, що в нашій єпархії напрацьовано чималий досвід у відновленні старих і спорудженні нових обителей, налагодженні монашого життя.

Окрім того, виконувачем обов’язки голови щойно створеного синодального видавничо-просвітницького управління призначено священника Івана Сидора, клірика Київської єпархії родом із Горохова. Управління нашої єпархії давно чекало, що з’явиться такий підрозділ, бо маємо чималі напрацювання і в цій галузі, тому готові ділитися досвідом. На жаль, наші проєкти довгими роками не розглядались у патріархії УПЦ КП, тож надіємося, що в ПЦУ становище зміниться.

Заступником голови богословсько-літургічної комісії став єпископ Кропивницький і Голованівський Марк (Левків), випускник Волинської духовної семінарії Київського патріархату, якого волиняни пам’ятають як першого ігумена відродженого Жидичинського монастиря.

З усіма рішеннями цього засідання Синоду можна ознайомитися за цим посиланням.

30 жовтня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери