Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитПроповідь архієрея: я за дружність нашої молитви
Новини

Проповідь архієрея: я за дружність нашої молитви

3 листопада 2019 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці. Кадр із відео єпархіальної телестудії «Собор». Виголошуючи казання, митрополит Луцький і Волинський Михаїл наголосив на єдності й силі спільної молитви. Про це владика говорив у неділю 20-ту після П’ятдесятниці на завершення Божественної літургії в кафедральному соборі Святої Трійці.

Високопреосвященний розповідав про силу спільних молитовних прохань. Адже разом, у єдності ми можемо не просто посилити нашу розмову з Богом, а випросити в Господа те, що нам потрібно. Тому під час Богослужіння мирянам варто співати разом із хором і священнослужителями. Не перекрикувати їх, а промовляти молитву. І тоді, «коли молитва буде спільна, ми будемо більш упевнені, що її почув Бог», – пояснює керуючий єпархією.

Також владика зауважив, що після молитви «Отче наш» більша частина присутніх покидає церкву. А це неправильно. «Я за дружність нашої молитви», – говорить архієрей. Не просто зібралися у храмі з дев’ятої до одинадцятої, а разом просимо у Господа милосердя. Від початку і до кінця. У таких випадках варто пам’ятати: якщо ти полишив Божий дім, в останній момент може зайти Христос і роздавати дари, а тебе вже нема, переконує митрополит.

4 листопада 2019 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери