Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитПерший візит владики Михаїла в Нуйно
Новини

Перший візит владики Михаїла в Нуйно

14 січня 2020 р. Свято-Преображенський храм в с. Нуйно Камінь-Каширського деканату. світлина інформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський відвідав Свято-Преображенську громаду в с. Нуйно Камінь-Каширського деканату й очолив Божественну літургію.

Як повідомив декан цього благочиння протоієрей Володимир Мицько, то був довгоочікуваний візит архієрея до парафії, яка перебувала під юрисдикцією МП, а нині разом із настоятелем протоієреєм Іваном Фатичем – у лоні Православної церкви України.

У храмі, заснованому ще в 1600 році, архієрей привітав присутніх з днем святителя Василія Великого. Розповів, що цей угодник називається Великим, бо переміг самого себе, прославився добрими справами, надихався подвигами своїх дідів-прадідів. Ми бачимо реальні подвиги і в сьогоденні. Це наші захисники, які воюють на Сході, за нашу Батьківщину, за нас.Людина велика у своїх вчинках, якщо вчинки базуються на любові. Душа наповнюється цією любов’ю, коли один одному приносимо користь. Іноді ж до тварин ставимося краще, ніж до людей. На завершення владика нагадав: треба навчитися спочатку любити себе, а тоді, за заповіддю, – і ближнього, як самого себе.

Керуючий єпархією привітав настоятеля о. Івана з його нещодавнім ювілеєм – 60-річчям, а ще до початку відправи колядував та посівав парафіянам.

Церковною відзнакою «За жертовність» високопреосвященний нагородив активну парафіянку, єпархіального інженера з технагляду за спорудами НадіюМироненко, інших мирян – благословенними грамотами. З усіма молився голова сільської ради Віталій Ярощук.

17 січня 2020 р. Інші новини за рубриками: Камінь-Каширський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Мицько
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери