Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитКеруючий єпархією благословив лемешівську громаду
Новини

Керуючий єпархією благословив лемешівську громаду

15 січня 2020 р. Церква Преподобного Серафима Саровського в с. Лемешів Горохівського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії. У день ушанування преподобного Серафима Саровського, чудотворця, митрополит Луцький і Волинський Михаїл одвідав вірян у цьому селі Горохівського деканату з нагоди престольного празника.

У проповіді архієрей сказав: «Ми сьогодні вшановуємо святого. Якщо святий є для нас близьким, то ми пам’ятаєм його. Якщо християнин у день вшанування святого прийде його пошанувати, то це значить, що цей святий є для нього близьким другом. Друг – це людина, яка найбільш тобі уподібнена, близька по духу. Святі стають нашими друзями. Якщо дружити зі святими, то і ми самі стаємо святими. Тому так важливо вшановувати святих. Треба вшанувати тоді, коли день пам’яті. Не відкладати на потім.

Так само, як ми запрошені на якесь торжество. Ми вітаємо людину, бажаєм їй всього доброго, а опісля даруємо гроші чи подарунок. Але гарні слова – насамперед. І дуже негарно під час торжества гратись з телефоном, бо це неповага до людини. А потім виставити це у “Фейсбуці”.

Так само ми приходимо до храму. Молитва має бути в храмі і живе спілкування з Богом. Бо з преподобними знаходимось у контакті. Треба цінувати кожну хвилину і кожну людину. Завтра такого не бути, а буде інше».

З високопреосвященним молились декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель парафії протоієрей Андрій Суднік та інше духовенство цього благочиння.

Церковною відзнакою «За жертовність» архієрей нагородив жертводавця Ольгу Степанюк, кількох інших мирян – благословенними грамотами.

З усіма молився голова сільради Володимир Каменюк. Вихованці недільної школи привітали присутніх колядками.

17 січня 2020 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери