Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитПривітали нового ректора СНУ
Новини

Привітали нового ректора СНУ

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл з духовенством єпархії побували на урочистостях із нагоди представлення ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

У кафедральному соборі Святої Трійці керуючий єпархією відслужив молебень на закликання помочі Святого Духа перед початком усякого доброго діла. З високопреосвященним молились: капелан СНУ протоієрей Віктор Михалевич, головний редактор єпархіальної радіостудії «Благо» протоієрей Віктор Пушко, новообраний ректор Анатолій Цьось із родиною, викладачі та студенти.

Потому владика взяв участь у розширеному засіданні вченої ради університету. У вітальному слові архієрей зазначив, що поставлені завдання достатньо амбіційні. «Ми будемо співпрацювати, допомагати, де не зможемо допомогти – не заважатимемо, – сказав митрополит і наголосив: – Коли йдеш на певну посаду, то втрачаються друзі, а з’являються однодумці. А коли втрачаєш посаду, то бачиш, хто з однодумців залишився в друзях». Тож владика побажав мати багато однодумців, але коли на цій посаді мине один, два чи три терміни, то нехай залишається багато друзів. На згадку очільникові СНУ високопреосвященний подарував ікону.

До заходу долучились ректор ВПБА протоієрей Володимир Вакін, її проректор з наукової роботи протоієрей Владислав Фульмес, о. Віктор Пушко, представники влади, політики, вчені.

Анатолій Цьось – доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор, – обраний за конкурсом, із 24 січня набув повноваження ректора СНУ імені Лесі Українки строком на 5 років.

29 січня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери