Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитВладика Михаїл: про шлях до чернецтва, заробітки священнослужителів, мандри
Новини

Владика Михаїл: про шлях до чернецтва, заробітки священнослужителів, мандри

Кадр з відео Ютуб-сторінки «Турагенство Патріот»

Митрополит Луцький і Волинський у черговому інтерв'ю програмі «АПоговориТИ» (на Ютуб-каналі) розповідав про свої будні, відпочинок, фінансові справи.

Високопреосвященний розповів, що родом із Тернопільщини. Після закінчення ПТУ одержав спеціальність слюсаря електронних виробів і автоматики. Ця професія згодом пригодилась при виконанні послуху в Почаївській лаврі. «Я був помічником майстра: ремонтувати кадило, згоріла проводка, станки налаштувати», – розповів архіпастир. Опісля навчався у Ленінградській семінарії. І через два роки зрозумів, як повністю присвятити себе служінню Богові: його шлях має бути в чернецтві.

Владика дуже любить подорожувати, бо це зміна вражень, активний відпочинок. Розповідав як про світські мандрівки, так і про паломництва. Високопреосвященний зазначив: спочатку потрібно навчитися любити себе і свою країну, а з подорожей брати щось корисне для себе.

А ще керуючий єпархією відповідав на запитання про доходи священників. Щоб прогодувати сім’ю, деякі душпастирі влаштовуються на додаткову роботу: таксистами, охоронниками тощо.

На завершення владика побажав бути здоровими та щасливими, і Господь нехай оберігає усіх нас від напастей.

Про це та багато іншого цікавого можна довідатися тут: https://youtu.be/83qke1cJpI8

23 квітня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери