Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополит10 років тому в Луцьку заснували Катеринівський храм
Новини

10 років тому в Луцьку заснували Катеринівський храм

Світлина інформаційної служби єпархії

З нагоди ювілею митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив у церкві Великомучениці Катерини (вул. Ветеранів, 1-А) Божественну літургію та освятив новий іконостас.

Із високопреосвященним молилися: ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, настоятель парафії протоієрей Юрій Близнюк, інше місцеве духовенство.

Владика нагородив орденом «За заслуги» генерального директора комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня» Ларису Духневич та медичного директора Володимира Шендибила, благословенними грамотами – інших активних парафіян.

У слові керуючий єпархією привітав вірян із визначною подією – освяченням нового іконостаса – і пояснив його значення. «Іконостас – це ікони, поставлені вряд. А ікона (образ) – це освячена картина на біблійну тему». Завдяки образам маємо можливість зосередитись у розмові з Богом. Отже, ікони нам потрібні, щоб поєднатися в цілому з церквою Христовою – і земною, і небесною. Ми вшановуємо і звертаємось до тих, хто на них зображений.

Архієрей зазначив, що коли людина живе з вірою, то має сенс життя. Найбільший дар людини – це її свобода. Свобода полягає в любові. Господь завжди дає людині вибір. Коли християнин говорить «я раб Божий», то мається на увазі не позбавлення волі, а його любов до Бога.

На завершення архіпастир побажав усім спілкуватись благородно і не вживати поганих слів. І порадив споглядати на ікони, які дають нам приклад християнського життя.

За повідомленням о. Юрія, над виготовленням та встановленням двоярусного дерев’яного іконостаса працювали львівські майстри близько року.

Учасники торжества мали можливість переглянути кінострічку про історію цієї церкви та послухати концерт.

12 червня 2011 р. тодішній Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив місце під будівництво нового храму – звершив чин заснування та поставлення хреста. Невдовзі тут установили тимчасову каплицю, а згодом спорудили велику дерев’яну святиню.

2 серпня 2021 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Юрій Близнюк, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери