Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОголошенняАНОНС: у Струмівці перебуватиме «Всецариця»
Новини

АНОНС: у Струмівці перебуватиме «Всецариця»

Розклад Відправ

16–19 листопада в с. Струмівка Луцького районного деканату перебуватиме шанована копія чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця». Про це повідомив настоятель парафії протоієрей Михайло Янкевич.

Душпастир запрошує всіх у місцевий храм Всіх українських святих на паломництво, яке проводять із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Зустріч святині 16 листопада о 18 год. Щодня, поки ікона перебуватиме в церкві, служитимуть відправи. Розклад цих богослужінь – на парафіяльному сайті Cerkva-strumivka.org.

Оригінал святині знаходиться в Греції, на горі Афон, але шанується далеко за її межами. Його написано в ХVІІ ст. Ікону передав своїм учням відомий старець Йосиф Ісихаст. Збереглася його розповідь про цей образ.

Одного разу до святині підійшов юнак і щось довго бурмотів. Аж раптом лик Богородиці осяявся і невидима сила кинула його на землю. Коли хлопець прийшов до тями, то зі страхом побіг сповідатися, розповівши душпастирю, що займався магією і прийшов до ікони, аби перевірити свою силу. Але після того, що трапилося, молодик покаявся, зцілив свої душевні недуги та залишився на Афоні.

Уперше про­явивши чудесну силу проти чарівництва, «Все­ца­ри­ця» показала і благодать зцілення хворих на рак – страшну хворобу сучасного людства. Адже поширення захоплень магією, чаклунства, окультизму можна порівняти з ураженням людського організму злоякісною пухлиною.

Тож не дивно, що відтоді по всьому світу перед цією іконою прагнуть помолитися насамперед ті вірні, які хворіють на цю та інші недуги.

У Струмівці перебуватиме точна копія ікони, написана на Афоні з благословення намісника Ватопедського монастиря архімандрита Єфрема. Святиню передали для богомілля зі Львова.

1 листопада 2018 р.
Інші новини за рубриками: Паломництво, Луцький районний деканат, Протоієрей Михайло Янкевич
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери