Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОголошення21 червня – всіх святих землі української
Новини

21 червня – всіх святих землі української

Всіх святих землі української Друга неділя після П’ятдесятниці – це день молитовного спомину всіх святих, що в землі українській просяяли, а також новомучеників і сповідників, які в Україні та в інших землях у ХХ столітті за Христа і православну віру постраждали. Душі їхні перейшли до Царства Небесного і нині для нас випрошують Божу милість.

Кожен народ має своїх духовних героїв, достойних наслідування. «Свій національний хор святих – це найміцніша основа кожної нації, бо коли міцна духовна основа, тоді і міцна нація», – писав митрополит Іларіон (Огієнко).

Багато таких подвижників має й Українська православна церква, для якої вони трудилися і віддали свої життя. Їх стільки, що годі кожного згадати зокрема, та й не всі імена людям знані. Тому в церковному календарі є дві особливі неділі після П'ятдесятниці: першої згадуємо всіх святих загалом, а другої – українських. Тоді віддаємо шану всім угодникам – нам відомим та тим, яких знає тільки Всевишній.

Особливу увагу приділяємо святцям, котрі є вихідцями з нашого люду або на нашій землі спасалися в Господі. Адже своїми подвигами вони засвідчили, що український народ колись, тепер і надалі трудитиметься во славу Божу. Імена їхні записано золотими літерами на небі та в історії Русі-України. Тому пишаємося ними, молимося до них, а їхні благі вчинки наслідуємо.

Усі події 21 червня за єпархіальним календарем – ось тут.

17 червня 2020 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери