Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниРожищанський деканатРудка-Козинська: нові дзвони у перше храмове свято
Новини

Рудка-Козинська: нові дзвони у перше храмове свято

На перший престольний празник новоспорудженої церкви Святого Духа цього села Рожищанського деканату встановлено три нових дзвони. Це подарунок від жертводавців – родини Хотимчуків, зокрема, головного редактора газети «Вісник+К» Євгена Яковича.

Божественну літургію спочатку очолив намісник Свято-Успенського чоловічого монастиря с. Сокіл цього деканату ігумен Яків (Мільян), а опісля долучився декан протоієрей Василь Шняк. У святковій відправі взяли участь ченці обителі, інше духовенство – місцеве, Луцького районного й Ківерецького благочинь, настоятель протоієрей Андрій Голуб. Під час заупокійної єктенії молилися за попереднього настоятеля протоієрея Миколу Коновалова (упокоївся в жовтні 2019 р.), який мріяв служити в новій церкві.

Привітавши присутніх зі святом, о. Яків розповідав про Духа Святого, Який, зійшовши на апостолів, дав їм велику силу. Так само і віряни нині укріплюються цією Божественною силою. А о. Василь зазначив, що стараннями громади в церкві вже багато зроблено, але ще потрібно працювати, щоб завершити справу.

Опісля душпастирі освятили дзвони. Як розповів панотець, два з них були віднайдені в одному із котлованів поблизу Нововолинська і викуплені як металобрухт.

Першу відправу в цьому Божому домі служили на Великдень. А чин заснування храму відбулося у вересні 2016 р.

11 червня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Рожищанський деканат, Протоієрей Василь Шняк, Ігумен Яків (Мільян)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери