Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниРожищанський деканатАрхієрей у Тристені після возз’єднання
Новини

Архієрей у Тристені після возз’єднання

10 січня 20121 р. Церква Різдва Пресвятої Богородиці в с. Тристень Рожищанського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії У першу неділю по Різдву Христовому митрополит Луцький і Волинський Михаїл побував на парафії Різдва Пресвятої Богородиці цього села Рожищанського деканату.

Разом із владикою під час Божественної літургії молилися: декан протоієрей Василь Шняк, настоятель ієрей Володимир Ключка, інші панотці благочиння та парафіяни.

Високопреосвященний, говорячи про справжню радість православної людини, наголосив: «Церква щораз нагадує нам, що потрібно радіти, не призиваючи нас до смутку, а призиваючи до радості… Бог, втілившись ради нас і ради нашого спасіння, дає нам можливість як вінцю творіння бути щасливими. Бо щастя – це піднесений стан душі в певному проміжку часу: чи секунда, чи хвилина, чи все життя. Ми не створені для скорботи, ми створені для радості, і сенс самої православної людини – це прославляти Бога і бути щасливим. Якщо б запитати у нас, для чого ми приходимо в цей світ, відповідь у нас може бути тільки одна: прославляти Бога і бути щасливим. Або, як простіше каже Катехізис, “блаженство тварі і слава Творця” – ось це наша основна мета… Ми як частина вічності по душі своїй не можемо мати основною метою творити лише тимчасові речі, бо той, хто сопричасний вічності, повинен творити вічне, повинен відноситись, належати, діяти у вічному, а не в тимчасовому», – сказав керуючий єпархією.

На завершення Богослужіння архієрей відзначив нагородами активних парафіян та разом з громадою колядками прославив новонародженого Ісуса Христа.

17 березня 2019 року ця громада більшістю голосів вирішила вийти з підпорядкування Московського патріархату і влитися в Православну церкву України.

10 січня 2021 р. Інші новини за рубриками: Рожищанський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Василь Шняк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери