Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЗа Батьківщину поліг воїн Володимир Матрунчик
Новини

За Батьківщину поліг воїн Володимир Матрунчик

Чин похорону в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці очолив староста протоієрей Володимир Подолець у співслужінні декана Свято-Успенського округу Луцького районного деканату протоієрея Андрія Мовчанюка та інших панотців.

Скорботну проповідь виголосив протоієрей Юрій Близнюк, голова відділу у справах дітей та молоді Волинської духовної консисторії, настоятель луцького храму Великомучениці Катерини. Душпастир подякував батькам за виховання сина, бо той учинив по-християнськи: «Немає більшої любові за ту, коли хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15:13). Його любов була дієва. Любити – означає бути готовим до жертовності, до ризику, бути готовим захистити від ворога тих, кого любиш. А не так, як буває: «люблять», не докладаючи зусиль.

Володимир Володимирович Матрунчик, 1982 року народження, уродженець с. Піддубці Луцького району. На Київщині, де працював, у травні минулого року пішов до Територіальної оборони добровольцем. Звідти його передислокували на південь. Загинув 10 березня в Запорізькій області. Був неодруженим, у нього залишилися батьки й сестра.

Похоронили героя на Алеї почесних поховань міського кладовища поблизу с. Гаразджа у день, коли в державі вшановують українських добровольців.

15 березня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери