Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОлександр Гнатюк і Микола Маргасюк. Вічна пам’ять українським захисникам
Новини

Олександр Гнатюк і Микола Маргасюк. Вічна пам’ять українським захисникам

Чин похорону воїнів у кафедральному соборі Святої Трійці очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Із владикою служили міський декан протоієрей Михайло Онищук, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, інше духовенство. Також у відправі взяв участь священник Римсько-католицької церкви.

У проповіді керуючий єпархією зазначив, що війна – це завжди горе, страждання, великий біль для усіх нас. Нам здавалося, ніби все закінчується, але боротьба продовжується: зі сторони агресора – Московії – та з України, яка захищає свою землю. І ця боротьба завершиться тоді, коли ми в душі не просто будемо скорбіти, а повіримо в перемогу. Боротьба буде довга, велика, бо вона і з зовнішнім, і внутрішнім ворогом, і всередині нас.

Архієрей підкреслив, що саме у воїнів найбільше любові до України, до родини, до своєї землі. Тож насамперед від цієї сили любові окупант тікає з нашої Батьківщини.

Потому митрополит Михаїл передав слово священнику Дмитрові Калинюку. Випускник Волинської православної богословської академії є військовим капеланом і зараз проходить лікування в госпіталі після поранення в Бахмуті. Душпастир розповів про цих своїх полеглих побратимів, про їхні героїчну службу й запевнив: родичі загиблих захисників завжди відчуватимуть підтримку від воїнів, які продовжують справу героїв.

Лучанин Гнатюк Олександр Вікторович, 1984 року народження, був призваний на службу за мобілізацією та зарахований до військової частини на посаду водія 2-го стрілецького взводу 3-ї стрілецької роти. Загинув 25 квітня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Богданівка Донецької області.

Маргасюк Микола Володимирович, 1984 року народження, був призваний за мобілізацією з обласного центру та зарахований до військової частини на посаду бойового медика 3-го стрілецького взводу 2-ї стрілецької роти. Загинув 26 квітня, виконуючи завдання також біля Богданівки на Донеччині.

Похоронили героїв на Алеї почесних поховань міського кладовища, поблизу с. Гаразджа.


30 квітня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери