Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ єпархії привітали прикордонників
Новини

У єпархії привітали прикордонників

Духовенство єпархії взяло участь в урочистостях з нагоди Дня прикордонника України.

28 квітня, напередодні свята, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап відкрив турнір з мініфутболу, що проходив на території Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної сотні (вул. Стрілецька, 6).

30 квітня, у день професійного свята, капелан Луцького прикордонного загону протоієрей Михайло Хімчак разом із військовослужбовцями відвідав могили спочилих прикордонників і разом з рідними помолився на місці їх упокоєння.

2 травня митрополит Луцький і Волинський Михаїл та о. Михайло побували на урочистостях з нагоди відкриття оновленого прикордонного підрозділу. Високопреосвященний, зокрема, освятив капличку на честь Покрови Пресвятої Богородиці на території військового містечка, а також вручив церковні відзнаки прикордонникам.

День прикордонника відзначається щорічно 30 квітня, починаючи із 2018 р. Наприкінця квітня 1918-го Донецька група Армії УНР, звільнивши велику частину Донбасу, вийшла на міжнародно визнаний кордон України з Російською Радянською Республікою і Донською Радянською Республікою та встановила на ньому державні символи.

3 травня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери