Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВідбулися богослужіння з нагоди Дня пам’яті та примирення
Новини

Відбулися богослужіння з нагоди Дня пам’яті та примирення

З нагоди 78-ї річниці завершення Другої світової війни в Луцьку та деканатах пройшли поминальні молитви і заходи.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив заупокійну літію біля пам’ятника «Поранений солдат» на меморіальному комплексі «Вічна слава» обласного центру. У ній взяли участь духовенство кафедрального собору Святої Трійці, представники влади, ветерани та інші небайдужі лучани.

У слові високопреосвященний зазначив, що ми сьогодні згадуємо тих, хто загинув під час війни. Напис «ніхто не забутий, ніщо не забуте» свідчить про те, що ми пам’ятаємо полеглих. Нині Московія розгорнула повномасштабну війну проти України без усякого приводу. Гріх спонукав її ненавидіти все, що навколо. Під час Другої світової війни фашизм знищував усе, а сьогодні те ж саме передбачає рашизм – з особливою ненавистю нищити українців. Сьогодні багато наших захисників не впевнені, чи повернуться додому. Війна – це зло, страждання, біль. Жити щасливо можна тоді, як переможемо зло, що всередині людини. Любити треба свою українську землю, свою Батьківщину, бо це наша святиня.

Також цього дня у храмах молилися за мир і здоров’я наших захисників.

Як відомо, Акт про беззастережну капітуляцію військ нацистської Німеччини підписано (ратифіковано) 8 травня у Берліні, коли за московським часом уже було 9 травня. Тому в західному світі день перемоги над нацизмом завжди відзначали 8-го, а в СРСР і на пострадянському просторі – 9-го. З 2015 року в Україні встановлено День пам’яті та примирення – 8 травня.

8 травня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери