Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Луцьку відзначили престольне свято кафедрального собору (оновлюється)
Новини

У Луцьку відзначили престольне свято кафедрального собору (оновлюється)

Празник головного храму єпархії очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Із його високопреосвященством Божественну літургію служили: архієпископ Кропивницький і Голованівський Марк, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, канцлер нашої єпархії протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декан собору протоієрей Микола Нецькар, інші декани та священнослужителі.

Співав архієрейський хор «Оранта» (регент – заслужений діяч мистецтв Василь Мойсіюк). Перед причастям велику проповідь виголосив благочинний собору. На завершення відправи відбувся традиційний хресний хід навколо Божого дому.

Транслював урочисте богослужіння «12 канал» із коментарем протоієрея Віктора Пушка. Напередодні свята Трійці, в суботу, митрополит Михаїл очолив всенічну, у день П’ятдесятниці – Божественну літургію та освятив зілля на площі перед храмом.

Протягом недільного богослужіння на подвір’ї собору діяв доброчинний ярмарок. Волонтерки луцького жіночого монастиря Святителя Василія Великого продавали солодощі, діяла фотозона та бодіарт для малечі. Зібрані кошти направлять на потреби спецпідрозділу «Любарт», а також на пальне для евакуації поранених військових.

Долучатися можна, переказавши кошти: благодійний фонд «Любарт»: р/р UA49305299000002600302081086, код отримувача: 44703899, АТ КБ «Приватбанк» або на карту «Приватбанку» на пальне: 5168752005685527.

5 червня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери