Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ ВПБА – міжнародна конференція на воєнну тематику (оновлено)
Новини

У ВПБА – міжнародна конференція на воєнну тематику (оновлено)

Традиційно у травні Волинська православна богословська академія проводить теологічну конференцію.

Цьогоріч науковці спілкувалися на тему «Війна в Україні: релігійні, геополітичні та культурні виміри ціннісно-світоглядних зіткнень початку XXI ст.».

Захід розпочали з вітальних слів. До присутніх звернувся ректор ВПБА протоієрей Володимир Вакін, президент Центру екуменічних, місійних та екологічних досліджень професор Ніколаос Дімітріадіс (Греція). Також учасники прослухали відеопривітання митрополита Луцького і Волинського Михаїла, який закликав Боже благословення на учасників.

У пленарному засіданні з доповідями виступили: професор кафедри богослів’я та релігієзнавства Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова Юрій Чорноморець, архімандрит Кирил (Говорун), богослови Ніколаос Аспруліс (Греція), Поль Лябусер (Канада), головний редактор часопису «Дух і Літера» Костянтин Сігов.

Обговорювалися такі теми: залучення РПЦ як інструментарію військово-політичних процесів, факти порушення законів ведення війни, осмислення цінності людського життя в новій архітектурі світової безпеки, про православну дияконію, військове та медичне капеланство тощо.

Координатор конференції – проректор з наукової роботи ВПБА протоієрей Владислав Фульмес. Обговорення модерували завідувачі кафедр протоієреї Василь Лозовицький та Олександр Хорошко.

Матеріали буде опубліковано в черговій колективній монографії серії «Українські богословські студії» видавництва «Дух і Літера». Захід проходив онлайн на платформі «Зум».


17 червня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери