Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини«Духовна абетка»: спасіння лише з Господом, а не з Москвою
Новини

«Духовна абетка»: спасіння лише з Господом, а не з Москвою

Релігієзнавець і богослов Андрій Ковальов розповідав про єретичне вчення московської церкви, про лаври та інше цікаве під час чергового випуску передачі на «12 каналі».

А. Ковальов зазначив, що Православна церква України веде своїх вірних до спасіння тільки у єдності з Ісусом Христом і через Ісуса Христа. Натомість московська – проповідує в нашій державі, що таке можливе лише у єдності з Москвою. Цей псевдодогмат вона нав'язує багато років своїм прихожанам. І вони не вірять ні в українську церкву, ні в народ, і не вірять, що з нами Бог. Для тих, хто має намір розірвати стосунки з РПЦ, богослов радить привести свій стан у канонічну відповідність із Томосом.

Усі лаври раніше були українськими. Святогірська лавра, що раніше називалась Монастир на Святих горах Слобожанщини, за радянських часів була знищена. Потім у її приміщеннях був санаторій. На початку 90-х чернече життя в ній відновила УАПЦ завдяки свідомим українцям, які стали запрошувати духовенство звершувати богослужіння. Перші молитви у Святогірській лаврі лунали рідною мовою. У Києво-Печерській лаврі діяльність обителі у 1988–1989 рр. відновив тоді митрополит Київський і Галицький, а нині Почесний Патріарх Філарет (Денисенко). У 90-х рр. патріотичною була Почаївська лавра, намісником якої тоді був владика Яків (Панчук).

Повністю передачу можна переглянути тут.
26 червня 2023 р. Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери