Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Карпатах провели всеукраїнський навчальний захід для духовенства
Новини

У Карпатах провели всеукраїнський навчальний захід для духовенства

Триденну зустріч організували ГО «Елеос-Волинь», ГО «Волинське братство Св. Володимира Великого» та Волинська православна богословська академія.

За повідомленням керівника ГО «Елеос-Волинь» Наталії Райниш, перший навчальний ретрит «Сила Слова» провели в с. Яблуниця Надвірнянського р-ну Івано-Франківської обл. для священників, зокрема військових капеланів.

У ньому взяли участь двадцять душпастирів із різних областей, серед яких намісник луцького Братського чоловічого монастиря Воздвиження хреста Господнього ігумен Никодим (Смілий), викладач ВПБА священник Андрій Хромяк, настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці с. Перемиль Горохівського деканату священник Назар Василюк та інші.

Панотці обмінювалися досвідом, слухали лекції, навчалися та молилися, спілкувались на актуальні теми, зокрема, щодо проблем залежностей та емоційного вигорання, підтримки військових, ветеранів, їх родин. А також знайомилися з методами втілення цінностей у своїй душпастирській діяльності.

З учасниками заходу працювали досвідчені фахівці: Любава Казмірчук, Максим Вербельчук, Наталія Райниш.

«Цей ретрит ще раз нагадав учасникам, що духовний, душевний та фізичний аспекти життя нерозривно пов’язані між собою. Вони переконалися, що Бог благословляє та наповнює те, що має благу мету та бажання служити іншим», – зазначено в дописі.

Ретрит (англ. retreat) – це усамітнення, затвор, робота над собою подалі від суєти.

26 червня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Мирянські організації, Волинська православна богословська академія
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери