Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЩо цікавого в таборі «Острів»
Новини

Що цікавого в таборі «Острів»

На території Підгайцівської ОТГ Луцького районного деканату працюває молодіжний християнсько-патріотичний табір.

Із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла дозвілля дітей улаштувало духовенство Свято-Успенського округу. Керуючий єпархією звершив подячний молебень у співслужінні декана протоієрея Андрія Мовчанюка та іншого духовенства. Під час церемонії владика нагородив церковною відзнакою командира добровільного формування територіальної громади (ДФТГ) «Підгайці» полковника Андрія Бондарука, благословенними грамотами – панотця Андрія Синчину, настоятеля храму Воскресіння Господнього с. Звірів, священника Богдана Григор’єва, настоятеля церкви Покрови Пресвятої Богородиці с. Пальче та інших жертводавців, місцевих аграріїв, які долучилися до підготовки таборування.

Гостями табору були викладачі Волинської православної богословської академії протоієрей Олександр Хорошко та священник Денис Клюковський. Під час зустрічі душпастирі прочитали лекцію про місце і значення Бога в житті людини та провели біблійно-патріотичну вікторину, у якій переможці отримали призи. Також побували в таборі голова Луцької РДА Анатолій Костик і заступник голови Підгайцівської ОТГ Леонід Гроголь.

Кожен день таборян розпочинають із ранкової молитви, хвилини мовчання та спільного виконання Державного Гімну. В першій половині дня з дітьми працюють військові, що пройшли відповідне навчання за кордоном. Після обіду душпастирі проводять духовні бесіди і читання. У неділю діти приступають до таїнств сповіді та причастя.

Перша зміна тривала 3–9 липня, а загалом їх має бути декілька. На час повітряної тривоги передбачено укриття.

Цьогоріч православні дитячі табори проходять в особливих умовах воєнного стану. Головним завданням організаторів у цей період є не тільки оздоровлення і відпочинок дітей, але й можливість їм відволіктися від жахіття війни, повернути усмішку, подарувати нові враження та позитивні емоції.

11 липня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери