Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄпархіальний молодіжний табір – для дітей воїнів
Новини

Єпархіальний молодіжний табір – для дітей воїнів

Православний табір «Пісочні береги» поблизу с. Пересіка Ковельського району цьогоріч провели для дітей, батьки яких є захисниками України.

У день відкриття митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив молебень на початок усякого доброго діла. Вихованці недільної школи луцької церкви Введення у храм Пресвятої Богородиці привітали присутніх гарним духовно-патріотичним виступом.

Тоді ж архієрей звершив чин освячення хреста і місця під будівництво каплиці, що постане поблизу, за межами табору. Це буде невелика поминальна святиня в пам’ять героїв, загиблих у московитсько-українській війні.

Протягом тижня молодь творила християнську спільноту, спілкувалася з новими друзями і, звичайно ж, активно відпочивала. Проводилися богослужіння, бесіди зі священниками, спортивні та інтелектуальні ігри. У неділю таборяни приступали до сповіді та причастя. Навчальна група Волинського територіального центру комплектування та соціальної підтримки провела заняття для дітей.

За повідомленням протоієрея Юрія Близнюка, голови відділу у справах дітей і молоді Управління єпархії, у таборі, що тривав протягом тижня, відпочивало 50 учасників. Його провели за духовної і фінансової підтримки Луцького міського деканату, зокрема, декана протоієрея Михайла Онищука, ГО «Військові капелани Волині», воїнів, волонтерів та інших людей доброї волі. Долучилися до організації відпочинку: маневицький декан протоієрей Андрій Закидальський та інші душпастирі.

Духовна консисторія висловлює подяку всім причетним до проведення табору.

14 липня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери