Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДуховенство єпархії на всеукраїнській прощі в Прикарпатті
Новини

Духовенство єпархії на всеукраїнській прощі в Прикарпатті

Паломництво відбулося в с. Задубрівці Коломийського району Івано-Франківської області.

З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла в ньому взяли участь декан Свято-Михайлівського округу Рожищанського деканату (Луцький р-н) священник Микола Царик та настоятель парафії Святої Трійці с. Липини Луцького районного деканату протоієрей Микола Цап’юк.

Душпастирі взяли участь у Божественній літургії, яку очолив Митрополит Київський та всієї України Епіфаній. Було освячено місце богомілля, початок будівництва монастиря та паломницького центру «Святиня Галицького гостинця». Наші священники подарували сюди образ Волинської Богоматері.

«Святиня Галицького гостинця» (Темна каплиця) – давнє паломницьке місце Івано-Франківщини. Слово «гостинець» у місцевих говірках означає «битий шлях». Назва «темна» походить від слова «незрячий». За переказами, таке найменування каплиця отримала через хлопця-сироту, який втратив зір, бо сильно тужив за своїми померлими родителями (батька вбили татари). На цьому місці йому явилася Богородиця і сказала побудувати каплицю. Він молився і прозрів. Згідно з дослідженнями, ймовірно, цим хлопчиком міг бути Іов Почаївський (у миру Іван Желізо).

Місце, де стояла церковця, вельми шанували жителі навколишніх сіл, навіть тоді, коли комуністична влада чинила цьому всілякі перешкоди. Нині це урочище перетворюється на ще одне місце посиленої молитви православних – не тільки Галичини.

14 липня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери