Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ соборі спростували повідомлення в ЗМІ про відмову відспівувати воїна
Новини

У соборі спростували повідомлення в ЗМІ про відмову відспівувати воїна

Пресслужба єпархії стверджує, що луцький кафедральний собор Святої Трійці не відмовлявся відправити чин похорону спочилого захисника.

За інформацією в пресі, 14 липня в обласному центрі рідні та знайомі військовослужбовця Андрія Коробка, який відійшов у вічність нібито через серцеву недостатність, на знак протесту перекривали дорогу, вимагаючи повторної експертизи для визначення справжньої причини смерті. Зокрема, у новині видання volynpost.com із посиланням на матір воїна зазначено: «У соборі його відспівувати відмовилися, бо сказали, що сам помер». А також: «Собор теж відмовився його відспівувати, бо він, нібито, не Герой. А те, скільки літ він воював, всім байдуже».

Декан собору протоієрей Микола Нецькар, до якого звернулася за роз’ясненням церковна пресслужба, розповів, що цього дня в храмі мав відбутися похорон захисника, до нього готувалися й навіть Божественну літургію було розпочато трохи раніше, щоби відспівування пройшло вчасно й належно. Проте тіло воїна так і не привезли. Душпастир стверджує, що ніхто з рідних не звертався в собор щодо чину поховання в кафедральному храмі, тож звинувачення у відмові відспівувати засмучують і є несправедливими.

Слід взяти до уваги, що похорон воїнів за відповідним протоколом, коли він супроводжується військовою вартою, оркестром тощо організовує не церква, а місцева влада та військове командування. У соборі ж завжди з любов’ю і повагою ставляться до українських захисників (загиблих під час бойових дій чи внаслідок хвороби, інших причин), їхніх рідних і завжди стараються провести відспівування належним чином навіть за несприятливих обставин.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким воїна Андрія Коробка. Вічна йому пам’ять і Царство небесне. Хай спочиває з Богом.

15 липня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери