Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСпочив у Бозі відомий краєзнавець Геннадій Бондаренко
Новини

Спочив у Бозі відомий краєзнавець Геннадій Бондаренко

Після важкої хвороби на 78-му році життя відійшов до Творця професор Волинського національного університету ім. Лесі Українки, кандидат історичних наук та легендарний досліджувач нашого краю.

З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла 5 серпня чин похорону в Будинку панахиди очолив голова інформаційно-видавничого центру протоієрей Віталій Собко.

Бондаренко Геннадій Васильович народився 19 січня 1946 р. в м. Сатанів на Хмельниччині. Після закінчення середньої школи працював бібліотекарем. У 1972 р. закінчив історичний факультет Кам'янець-Подільського педагогічного інституту, у 1977 р. – аспірантуру Київського педінституту. І з тих пір працював у ВНУ ім. Лесі Українки.

Із 1989 р. – незмінний голова Волинської обласної організації та член президії Національної спілки краєзнавців України. Із 1997 р. брав участь у роботі геральдичної комісії Волинської облдержадміністрації. Тож на основі історичних традицій краю і за почином науковця створено герб і прапор Волинської області. З 1 вересня 2005 р. за його ініціативою у школах області запроваджено факультативний курс «Волинезнавство».

Цей науковець є автором понад 500 публікацій з історії України та Волині, організатор і учасник краєзнавчих конференцій «Минуле і сучасне Волині та Полісся», «Велика Волинь» і багатьох інших.

За вагомий внесок у дослідження історії Волині Геннадію Бондаренкові присвоєно звання: заслужений працівник народної освіти України, лауреат премії імені Дмитра Яворницького Всеукраїнської спілки краєзнавців, лауреат обласної премії Волинського фонду культури імені Галшки Гулевичівни, почесний краєзнавець України.

Похоронили науковця на міському кладовищі, поблизу с. Гаразджа.


6 серпня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери