Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОзеряни: перший візит архієрея (оновлено)
Новини

Озеряни: перший візит архієрея (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Успіння Пресвятої Богородиці в цьому селі Луцького районного деканату, яка змінила юрисдикцію.

За Божественною літургією у престольне свято із високопреосвященним молилися: декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель протоієрей Володимир Дебеляк, інше духовенство міського та районного благочинь.

У проповіді владика зазначив, що в житті святих відбуваються події, нам не завжди зрозумілі, важкі для усвідомлення. Так, Богородиця народила Спасителя, виконавши важливу місію. Адже до цього жінка була в поневірянні, бо через жінку прийшов смертний гріх. Тому Ісус Христос прийшов на землю, народившись як людина. Прийшов, щоб освятити жіноче єство, призначене для дітонародження. Тому кожному важливо виконати свою місію, з якою Господь сподобив нас прийти у цей світ: дітонародження для жінок і тяжка праця чоловікам. І, звичайно, має бути велика віра в Творця.

Цей Божий дім побудовано у 1926 р. поселеннями чехів як костел. За довоєнних радянських часів його закрили. Стараннями священника Тихона Костюка, який із 1943 р. опікувався озерянською громадою та в сусідньому с. Радомишль, у лютому 1947 р. храм відкрили як православний. Тоді ж, 2 березня, його освятили на честь Успіння Пресвятої Богородиці. Відтоді в церкві постійно звершуються богослужіння.

У лютому 2019 р. громада, полишивши московський патріархат, возз’єдналася з Православною церквою України.

29 серпня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери