Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниРіздво: святкові служби в нашій єпархії
Новини

Різдво: святкові служби в нашій єпархії

У кафедральному соборі Святої Трійці відбулося різдвяне богослужіння. Його очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Напередодні, у Навечір’я Різдва (Святвечір), під проводом високопреосвященного відправили Всенічну. З ним служили декан протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство.

У вітальному казанні архієрей привітав усіх з Різдвом Христовим і наголосив на вдячності, що цьогоріч ми змогли зустріти його, заколядувати, зібратися з сім’єю за столом, прославити Богонемовля. «Христос прийшов у цей світ принести радість», – пояснює владика. І тому сьогоднішня радість повинна збадьорити нас у подальшій боротьбі. Звичайно, нинішні молитви лунають за наших воїнів, за перемогу. І велику надію у цьому ми покладаємо на Спасителя Ісуса Христа. Лише спільними стараннями зможемо дійти до перемоги. Сьогодні ж «проганяємо нечисту силу звісткою про народження Господа», – додає митрополит.

Перед Богослужінням духовенство спом’януло всіх воїнів, зокрема тих, чиє життя забрала війна. Після заупокійної молитви священники молилися за українське військо, владу та народ України. По Відправі духовенство колядувало.

Службу Божу транслював у прямому ефірі «12 канал». Коментував насельник монастиря Воздвиження хреста Господнього у Луцьку ієромонах Нестор (Олексюк). Співав архієрейський хор «Оранта» (художній керівник і головний регент – заслужений діяч мистецтв Василь Мойсіюк).

Різдвяні Богослужіння та колядки лунали й на інших парафіях нашої єпархії.

25 грудня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери