Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКонфлікт у Волошках: батюшка з московитської церкви вдарив нашого священника
Новини

Конфлікт у Волошках: батюшка з московитської церкви вдарив нашого священника

У цьому селі Голобського округу Ковельського деканату колишній настоятель храму Віталій Лашта, який залишився в МП, ударив новопризначеного настоятеля протоієрея Валерія Братуня.

Ця парафія ще восени провела збори і висловила бажання возз’єднатися з Православною Церквою України. У жовтні її представники приїхали до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з таким проханням. Керуючий єпархією задовольнив рішення вірян і призначив нового настоятеля.

Насправді ж православні Волошок ще раніше хотіли вийти зі складу МП. Проте їхні збори зривали «невідомі». Та й до офіційного переходу батюшка неодноразово здіймав сварки в селі, а також мав конфлікт із матір’ю загиблого бійця.

Цього ж разу, коли о. Валерій Братунь разом із громадою прийшли до храму помолитися, знову зчинилася сварка, у результаті чого батюшка Віталій вдарив отця Валерія перед входом до церкви. Той звернувся із заявою до поліції. Про цю ганебну подію вийшов сюжет «12 каналу».

Благочинний Голобського округу протоієрей Андрій Сех із поліцією зайшли до храму, описали майно, опечатали й закрили церкву на час досудового слідства.

21 березня 2024 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Ковельський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери