Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВеликопостові поминальниці
Новини

Великопостові поминальниці

Суботи другого, третього й четвертого тижнів Великого посту – поминальні (цього року це 30 березня, 6 і 13 квітня).

Молитва за спочилих – молитва любові та єдності. За вченням апостола Павла, якщо людина не матиме любові, то і зміст посту втратить своє значення. Тому Церква запрошує на спільне моління за померлих. Великий піст – це час посиленої молитви за всіх людей. Субота, в біблійному розумінні, – «день спокою», тому й молимося за своїх близьких, що перебувають на тім світі.

Згадувати спочилих у ці суботи пов’язано з тим, що в будні Великого посту Літургії Йоана Золотоустого чи Василія Великого не звершуються, а тільки Літургія Ранішосвячених Дарів, на якій неможливо звершити Євхаристію в пам’ять про померлих.

За словами святителя Феофана Затворника, «ті, котрі відійшли, вони живуть, але іншим життям». Тож цього дня варто помолитися, подати записку з іменами спочилих, поставити свічку (як знамення нашої гарячої віри), принести в пожертву продукти, що не псуватимуться протягом трьох тижнів, та провідати могили. Пом’янути цими днями небіжчиків ми повинні з особливим трепетом і любов’ю. Головне, щоб наша молитва була щирою, від серця.

26 березня 2024 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери