Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБогословська академія оголошує набір на сертифікатну програму за спеціальністю «Клінічне душпастирство»
Новини

Богословська академія оголошує набір на сертифікатну програму за спеціальністю «Клінічне душпастирство»

За результатами успішного завершення програми учасникам буде присвоєно кваліфікацію «Капелан в охороні здоров’я».

Така сертифікатна програма насамперед буде цікавою для капеланів, які трудяться в медичних закладах на волонтерських засадах. Після проходження цього піврічного навчання вони зможуть працювати офіційно. Про це розповів викладач Волинської православної богословської академії, голова відділу з питань здоров’я та пастирської опіки медичних закладів єпархіального управління, медичний капелан протоієрей Назарій Бабій, керівник курсу. «Є дуже великою потреба саме у капеланах в охороні здоров’я, оскільки в лікарнях перебуває багато військовослужбовців. Вони, а також їхні рідні, потребують психологічної підтримки та спілкування», – зазначив священник.

Це пілотний проєкт. Стартуватиме програма з вересня. Охочих закликають подавати заявки зараз, бо кількість місць обмежена. Усього планують залучити п'ятнадцять учасників. З ними працюватимуть різні фахівці – психологи, психотерапевти, богослови. «Курс буде поєднувати очне та онлайн-навчання. Під час дистанційної роботи учасників проситимуть працювати з увімкненими камерами», – ділиться деталями керівник курсу.

Більше інформації про сертифікатну програму можна отримати на сайті www.vpba.ua або ж за номерами телефонів: +38 (0332)723212, +38 (0332)726072.

17 квітня 2024 р.
Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія, Капеланська служба єпархії, Священик Назар Бабій
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери