Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ храмі села Дарівка Ковельського деканату вперше молилися українською
Новини

У храмі села Дарівка Ковельського деканату вперше молилися українською

5-та неділя Великого посту стала днем, коли в церкві Святителя Миколая Чудотворця цього села нарешті відбулося Богослужіння після її возз’єднання із Православною Церквою України.

Радісною новиною на своїй сторінці у фейсбуці поділився декан Петро-Павлівського округу Ковельського благочиння і настоятель парафії протоієрей Андрій Сех. «Перша служба українською мовою в селі Дарівка! Слава Богу за все!» – написав душпастир.

Відправу одвідало кілька сотень парафіян. Прийшли цілими сім’ями не лише з Дарівки, але й сусідніх сіл Голобської громади. «Людей було битком набито. І в храмі, і на подвір’ї. То, знаєте, наче на Великдень», – поділився враженнями настоятель. За словами священника, настрій у всіх був радісний, люди підходили до нього та дякували, що той їх не лишив. «Було таке піднесення у всіх. Я кажу своїм парафіянам, що мені не дякуйте. Дякуйте один одному, бо це наша спільна перемога», – розповів о. Андрій.

Нагадаємо, ще восени 2023 року парафіяни провели збори та проголосували за приєднання до ПЦУ. Вони звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла, аби той задовольнив їхнє прохання. І хоча з документами усе було гаразд, провести Богослужіння у храмі вдалося лише зараз. Місцевий батюшка не підтримав своєї пастви. Пів року парафіяни були змушені їздити в інші храми до сусідніх сіл.

22 квітня 2024 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери