Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ Жидичині активно друкують духовну літературу
Новини

У Жидичині активно друкують духовну літературу

Через чималий попит на продукцію видавничого центру Преподобного Миколи Святоші, князя Луцького, Свято-Миколаївського чоловічого монастиря багато примірників постійно додруковують.

Видавничий підрозділ обителі, що в с. Жидичин Ківерецького деканату (Луцький р-н), насамперед виготовляє духовні книжки. Зокрема, це переклади праць святих отців, молитовники, календарі та акафісти. Деякі книги доводиться постійно додруковувати, розповідає волонтерка монастиря Мирослава Бондарук. «Дуже читачам сподобалося одне з наших останніх видань – “Поради про молитву” відомого подвижника з Єгипту Матфея ель Мескіна. Там складні речі описано простими словами. Книги під час відвідин жидичинської святині часто купують паломниці – матері, сини яких зараз на фронті, вони шукають розраду в порадах та молитві», – ділиться пані Мирослава.

Друкувати у видавничому центрі почали чотири роки тому. У монастирі пояснюють, що їм дуже важливо продовжувати вікові традиції, коли саме в обителях ченців виготовляли книги та займалися просвітництвом. «Це наш прямий обов’язок. Це є основою основ. Надто зараз, коли війна, духовні книги допомагають людям пережити різні кризові моменти», – вважає декан монастирів єпархії і намісник обителі в Жидичині архімандрит Константин (Марченко).

Нині до роботи підрозділу задіяно близько десяти людей – верстальники, дизайнери, перекладачі, літредактори. Зараз працюють одразу над сімома книгами.

Придбати книги можна безпосередньо у просвітницько-видавничому центрі, що на території Жидичинського монастиря, або ж замовити «Новою поштою», попередньо зателефонувавши за номером (067) 104-22-88.

17 травня 2024 р.
Інші новини за рубриками: Чернецтво, Деканат монастирів
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери