Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВолинська православна богословська академіяУ Музеї волинської ікони – виставка пам’яті Володимира Жупанюка
Новини

У Музеї волинської ікони – виставка пам’яті Володимира Жупанюка

Експозицію «Духовний світ митця» присвятили цьому недавно спочилому художникові. Представлено його сакрально-історичні твори.

Зокрема, на виставці можна побачити полотна В Жупанюка з родинної колекції, фондів Волинського краєзнавчого музею, колекції митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Це: «Боремельський хрест», «Волинська Богоматір – Покровителька землі Волинської», «Святий Миколай – покровитель Луцька», «Христос євхаристійний», «Тайна вечеря» та ін.

Вернісаж одвідали віцеканцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, викладачі й студенти Волинської православної богословської академії. Спогадами про майстра поділився проректор з наукової роботи протоієрей Владислав Фульмес. Він розповів, як створювалася робота, що стала окрасою Академії, – велика панорама з історії духовної освіти нашого краю. На ній зображено просвітителів слов’янських Кирила й Мефодія, сонм волинських угодників Божих, найдревніші й найбільші святині, видатних осіб зі всіх періодів Волинської духовної семінарії, включно із сучасністю вишу.

А отець Олександр подякував родині художника за влаштування імпрези і пам’ять про митця, якому 8 березня виповнилося б 77 років.

Жупанюк Володимир Григорович – лауреат обласної мистецької премії ім. Йова Кондзелевича. Понад 40 літ він творив у галузі образотворчого мистецтва, насамперед на релігійні теми. Відійшов до Господа у грудні минулого року.

6 березня 2024 р.
Інші новини за рубриками: Мистецтво, Волинська православна богословська академія
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери