Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБезкоровайний Олександр, протоієрейСвященники єпархії відвідали унікальну виставку ікон
Новини

Священники єпархії відвідали унікальну виставку ікон

29 червня в Музеї волинської ікони відбулася презентація відреставрованих образів XVIIІ–XIХ ст. із його колекції.

З благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла захід відвідали віцеканцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний та інспектор православної богословської академії священник Андрій Гайдай. Віцеканцлер переказав працівникам музею і реставраторам вітання від владики й побажав Божої допомоги у благородній справі збереження сакральних пам’яток.

В експозиції представлено сім ікон, виконаних олійним живописом, різноманітних за сюжетами, складністю композицій, колоритом і майстерністю виконання. Вони відображають своєрідні явища в тогочасному мистецтві Волині, яка перебувала на стику східного і західного християнства.

Роботу здійснили співробітники, викладачі та студенти кафедри техніки і реставрації творів мистецтва Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури. За тридцять років діяльності Музей волинської ікони налагодив тісні зв’язки з Національним науково-дослідним реставраційним центром України та його львівською філією, цією академією щодо реставрації та техніко-технологічних досліджень об’єктів колекції. Без такої тісної співпраці музей не міг би працювати і розвиватися, адже реставраційних робіт потребує переважна більшість пам’яток, що зберігаються тут.

30 червня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Олександр Безкоровайний
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери