Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБлизнюк Юрій, протоієрейСвітла пам’ять захиснику Михайлові Марчуку
Новини

Світла пам’ять захиснику Михайлові Марчуку

Похорон у кафедральному соборі Святої Трійці очолив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко.

Проповідь виголосив військовий капелан і настоятель луцької парафії Великомучениці Катерини протоієрей Юрій Близнюк. Він зазначив, що Небесний легіон поповнив іще один воїн – Михайло. Людина створена, щоб тут, на землі навчатися, працювати, будувати сім'ю. І мати повноцінне життя, на яке ми заслуговуємо. Але настає момент, коли чоловік іде це захищати.

Сьогодні ми прославляємо героя. Ми розуміємо, як боляче втратити палець чи кінцівку. А Михайло віддав найцінніше – своє життя – задля перемоги. Бо найцінніше, що дав Бог людині, – це дар життя.Тож кожен має задуматися, як наблизити перемогу. І що кожному виконувати тут, на своєму місці, аби швидше настав справедливий мир.

Лучанин Марчук Михайло Васильович, 1979 року народження, був інспектором прикордонної служби вищої категорії. Загинув 9 січня під час виконання бойового завдання біля м. Соледар Донецької області. Похоронили героя на Алеї почесних поховань міського цвинтаря, поблизу с. Гаразджа.

12 вересня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Юрій Близнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери