Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБлизнюк Юрій, протоієрейТоржество Катерининської церкви в Луцьку з архієреєм
Новини

Торжество Катерининської церкви в Луцьку з архієреєм

З нагоди престольного свята митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у храмі Великомучениці Катерини (вул. Ветеранів, 1-А).

З високопреосвященним правили: луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, маневицький протоієрей Андрій Закидальський, настоятель протоієрей Юрій Близнюк, інше духовенство.

Виголошуючи проповідь, архіпастир зазначив: мудра людина завжди вчиться на своїх помилках. Але лукавий намагається їй у цьому нашкодити, сіє сумнів. Так само спокушав наших прабатьків до гріха, щоб людина сумнівалася, чи правду каже Бог. А сумніваємося, бо не маємо глибокої віри, каже владика. Та її повинні мати, адже віруюча людина вірить у буття Боже. Невіруюча ж не визнає буття Божого, вважає себе вільною від усього. Ще є атеїсти, які також вірять, але борються з Господом. На завершення керуючий єпархією побажав усім нам мати глибоку віру і нагадав із Біблії, що «віра без діл мертва».

Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних вірян і військовослужбовців.

Цей Божий дім поставлено в 2011 р. як тимчасовий, згодом звели постійний. 7 грудня 2014-го митрополит Михаїл освятив його наріжний камінь та заклав капсулу в фундамент, на престольне свято в 2016-му – освятив накупольний хрест, а через рік відправив першу Літургію. У травні 2019-го владика освятив увесь храм.

25 листопада 2023 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Юрій Близнюк, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери