Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГребенюк ВікторДушевна рівновага посеред війни: слово літератора
Новини

Душевна рівновага посеред війни: слово літератора

У культурологічному електронному журналі «Яровиця» (2023. № 3/4. С. 52–60) опубліковано повість Віктора Гребенюка «Мир на війні».

Автор створив її на основі спогадів волинського селянина, якому випало жити під час Першої і Другої світових воєн. Побожний чоловік постійно мав спокій у душі посеред жахіть тих часів, і йому раз по раз траплялися добрі люди, навіть там, де й не сподівався.

У відгуку на цей твір кандидат філологічних наук Н. Добжанська-Найт пише: «Який висновок можемо ми, українці, зробити з повісті “Мир на війніˮ? Будуймо мир, мир у наших серцях, людяність і віра допоможуть пережити важкі часи і дати сили жити».

Віктор Гребенюк – літературний редактор інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії ПЦУ, член Спілки християнських письменників України.

Він і раніше публікувався в «Яровиці». Так, у № 1/2 за 2023 р. уміщено три його драматичні твори: сценарії короткометражних фільмів «Крижем», «Ефект Вертера», лібрето фолькбалету «Танцюючи фламенко». Чи не зацікавить це наших митців?

Усі ці публікації можна прочитати за вищенаведеними посиланнями.

12 січня 2024 р.
Інші новини за рубриками: Мистецтво, Віктор Гребенюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери