Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМаневицький деканатПарафіянки подарували на храм у Маневичах вишивані ялинкові прикраси
Новини

Парафіянки подарували на храм у Маневичах вишивані ялинкові прикраси

Таку ексклюзивну красу створили вірянки для своєї церкви Мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, що в цьому селищі.

За словами настоятеля протоієрея Михайла Мельничука,Таїсія Пацаманюк і Анна Савчук принесли свої вишиті роботи до церкви. «Ми були вражені, як майстерно жінки все зробили. Скільки то праці вкладено у кожну вишивку», – каже душпастир.

Ідею одна з майстринь запозичила в тернопільському храмі, а узори – брали з інтернету. Тож на свято Різдва Христового оригінальні прикраси можна було побачити на ялинках у цьому Божому домі. А іконостас прикрашав напис «З Різдвом Христовим!», вишитий окремими літерами на кожній кульці. Ці рукотворні прикраси у поєднанні з молитвою дарують радість усім парафіянам.

Про свій задум вишивати літери жінки не розповідали, вирішили зробити сюрприз. Допомогла з оформленням місцева майстриня Катерина Булік. У роботах переважає український орнамент із синьо-жовтою символікою, але є і декілька виробів з казковими персонажами для дітей. Загалом вишивальниці створили 130 унікальних іграшок, працюючи третій рік.

11 січня 2024 р.
Інші новини за рубриками: Маневицький деканат, Протоієрей Михайло Мельничук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери