Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМирянські організаціїВідбувся другий ретрит для духовенства «Сила слова»
Новини

Відбувся другий ретрит для духовенства «Сила слова»

Триденний навчальний захід організували ГО «Елеос-Волинь» спільно з ГО «Волинське братство Св. Володимира Великого» та Волинською православною богословською академією.

Другий ретрит, як і перший, провели в с. Яблуниця Надвірнянського р-ну Івано-Франківської обл. У ньому взяли участь понад двадцять душпастирів, серед яких: луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, декан Свято-Успенського округу Луцького районного деканату протоієрей Андрій Мовчанюк, настоятель парафії Великомучениці Варвари с. Небіжка Ківерецького деканату протоієрей Роман Мойсей, настоятель церкви Покрови Пресвятої Богородиці с. Перемиль Горохівського деканату священник Назарій Василюк, настоятель луцького храму «Всецариця» священник Дмитро Зінько, а також ігуменя Євлалія (Стаднюк), начальниця скиту Апостолів Петра й Павла жидичинського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря в с. Липляни Ківерецького деканату, монахиня Параскева (Гримані).

Спілкувалися про невидимі наслідки війни та взаємодію з військовими і їхніми родинами, про те, що можна зробити для них на місцях, як наповнити слова силою підтримки, мудрості, а також про профілактику професійного вигорання і т. ін. З учасниками працювали психологи Любава Казмірчук, Наталія Райниш та ієромонах Іов (Ольшанський).

На завершення всі отримали сертифікати й переглянули виступ архієрейського хору «Еміс» Свято-Троїцького кафедрального собору м. Івано-Франківська.

Ретрит (від англ. retreat – затвор) – це виїзний захід духовної і психологічної практики, коли відступають від щоденного ритму життя, щоб зануритися в духовну, релігійну атмосферу.

31 жовтня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Мирянські організації
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери