Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНецькар Микола, протоієрейВічная пам’ять: капітан поліції Роман Гіренко
Новини

Вічная пам’ять: капітан поліції Роман Гіренко

Чин похорону в кафедральному соборі Святої Трійці очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у співслужінні декана протоієрея Миколи Нецькара та іншого духовенства.

У надгробному слові архієрей зазначив, що сьогодні скорбимо інколи уже і без сліз на очах, проте наша душа – болить. Тому ми повинні пам’ятати подвиги наших героїв, аби здобути перемогу. Дуже символічною є назва бригади, де служив небіжчик, – «Лють», саме це відчуття посилилося в наших серцях до ворогів, каже владика. Тому повинні пам’ятати, якою ціною здобувається перемога, щоб дійти до кінця і більше не повторити помилок.

Лучанин Гіренко Роман Анатолійович, 1992 року народження, проходив службу на посаді інспектора взводу. Працював у поліції Волинської області. Після повномасштабного вторгнення пішов захищати Батьківщину. З лав Головного управління Національної поліції у Волинській області став у стрій обʼєднаної штурмової бригади «Лють» – воєнізованого підрозділу Департаменту поліції особливого призначення нового зразка.

Загинув поліцейський 23 серпня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Курдюмівка Донецької області. Похоронили героя на Алеї почесних поховань міського цвинтаря, що біля с. Гаразджа. У нього залишилися дружина і двоє малолітніх дітей.

26 серпня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери