Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНецькар Микола, протоієрей29 серпня єпархія пом’янула полеглих захисників України
Новини

29 серпня єпархія пом’янула полеглих захисників України

Духовенство відправило заупокійні богослужіння за загиблими героями. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив молитву в обласному центрі.

У заупокійній літії перед фотостендом «Нескорені герої України. Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України», що на Театральному майдані, взяв участь декан протоієрей Микола Нецькар разом із іншим духовенством кафедрального собору Святої Трійці.

Потому на Алеї почесних поховань міського кладовища, що поблизу с. Гаразджа, заупокійну молитву провели головний військовий капелан протоієрей Михайло Бучак, настоятель цвинтарного храму Воскресіння Господнього протоієрей Ярослав Черенюк, інші військові душпастирі. Разом молилися рідні героїв, представники влади, військовослужбовці, побратими, волонтери, небайдужі волиняни.

Відзначати День пам'яті захисників України започатковано у 2019 році. Їх поминають 29 серпня, коли 2014 року сталися найбільші втрати української армії на Донбасі – у час виходу з оточення під Іловайськом.

«Іловайський котел» – бойові дії в Донецькій області в ході війни. 18 серпня під час боїв українські силовики, що значною частиною складалися з добровольчих батальйонів, увійшли в це місто.

29 серпня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Михайло Бучак, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери