Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПрисяжнюк Володимир, протоієрейАрхієрей на торжестві у Ратневі (оновлено)
Новини

Архієрей на торжестві у Ратневі (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Великомучениці Параскеви П’ятниці в с. Ратнів Луцького районного деканату з нагоди відзначення дня села.

За Божественною літургією владика молився разом із деканом протоієреєм Володимиром Присяжнюком, деканом Успенського округу протоієреєм Андрієм Мовчанюком, настоятелем храму протоієреєм Валентином Савчуком та іншим духовенством.

У проповіді високопреосвященний навчав любові. Людина, що створена за образом Божим і Його подобою, повинна жити на основі любові, у т. ч. до свого ближнього. Ближнього потрібно любити, навіть якщо це ворог. Але ненавидіти ворогів Божих, які спотворюють істину, і боротися з ворогами Вітчизни, бо вони сіють зло і ненависть. Далі владика наголосив: «Треба боротися з тими, хто говорить про нашу церкву погано і прийшов на нашу землю». У цьому суть християнського буття на основі заповідей любові.

Божий дім тут споруджено наприкінці 90-х, а раніше стояв храм, який 1943 р. спалили німці. У 1991-му парафіяни взялися за зведення святині й побудували її за шість літ. Освячено 14 травня 2011 р. Вперше за більш як пів століття люди пішли на службу до своєї церкви.

Унікальний іконостас храму є копією того, що прикрашав колись Софійський собор у Константинополі (до османського періоду). Нині церква має незвичне оздоблення – високі мури та куполи повністю пофарбовано в білий колір, що додає особливої величності. Чималим здобуткам громада завдячує старанню місцевого підприємця, директора СГПП «Рать» Віктора Шумського.

Торік парафія, полишивши МП, возз’єдналася з Православною церквою України. На жаль, тодішній настоятель не підтримав у цьому своїх вірних, проте з ними залишився клірик о. Валентин, який нині очолює громаду.

12 липня 2023 р. Інші новини за рубриками: Протоієрей Андрій Мовчанюк, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери