Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниРожищанський деканатАрхієрей привітав рожищанську парафію з ювілеєм (оновлено)
Новини

Архієрей привітав рожищанську парафію з ювілеєм (оновлено)

З нагоди 80-річчя церкви Архістратига Михаїла м. Рожище митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію.

У свято Введення в храм Пресвятої Богородиці з високопреосвященним, зокрема, молилися: декан протоієрей Василь Шняк, декан і настоятель громади протоієрей Микола Царик, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, інше духовенство, голова обласної ради Григорій Недопад, міський голова Рожища В'ячеслав Поліщук. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних вірян.

У слові архіпастир зазначив: Господь, проявляючи милість до людей, посилає Сина Божого. Адже суть свята Введення Пресвятої Богородиці в тому, що народиться Спаситель, Який нас врятує. Народження дітей є важливою місією жінки. Природність її полягає у дітонародженні. Така воля Божа – чоловік працює в поті лиця свого, а жінка народжує в муках. «І не треба жінці сідати в крісло чоловіка, а чоловікові – в крісло жінки», – наголосив владика.

Із другої половини XVIII ст. в містечку Рожище був дерев'яний храм на честь Архістратига Михаїла, побудований єпископом Луцьким і Острозьким Руської унійної церкви Сильвестром (Рудницьким-Любенецьким). Його знищено в Першій світовій війні. Новий Божий дім збудовано 1943 року, 21 листопада тут служили першу Літургію. У 2004 році освячено настінні розписи, а в 2009-му – новий престіл (через ветхість старого).

Свято-Михайлівська парафія возз'єдналася із Православною церквою України торік, і в липні правили перше Богослужіння рідною мовою.

22 листопада 2023 р. Інші новини за рубриками: Рожищанський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Священик Микола Царик, Протоієрей Василь Шняк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери