Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСобко Віталій, протоієрейВоїни світла Богдан Ніколайчук і Олексій Масуров…
Новини

Воїни світла Богдан Ніколайчук і Олексій Масуров…

Чин похорону в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці очолив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко.

Проповідь виголосив протоієрей Андрій Ротченков, настоятель луцького храму Мучениць Віри, Надії, Любові й Софії. Душпастир зазначив: ми дякуємо цим захисникам, які віддали за нас найдорожче. Ця вдячність проявляється найперше в молитві у храмі. Молитися будемо й надалі за них. А нині з родиною розділяємо їх біль. У Євангелії, де йдеться про воскресіння сина бідної вдови, Ісус звернувся до жінки зі словами: «Не плач». «Не плач» означає, щоб вона не дуже сильно переймалася, аби не впасти у відчай, бо втіху знаходимо лише з Господом, Який дарував нам вічне життя. Ми віримо, що душі цих захисників живі та споглядають на нас із неба. А нам треба молитися і вірити в перемогу.

ЛучанинНіколайчук Богдан Аркадійович, 1968 року народження, був призваний на військову службу за мобілізацією на посаду номер обслуги гірсько-штурмового відділення. Загинув 28 вересня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Приютне Запорізької області.

Масуров Олексій Сергійович, лучанин, 1976 року народження, був мобілізований до складу військової частини на посаду номер обслуги 2-го артилерійського взводу артилерійської батареї. Загинув 4 жовтня біля Кліщіївки на Донеччині.

Похоронили героїв на Алеї почесних поховань міського цвинтаря, що неподалік с. Гаразджа.

10 жовтня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Віталій Собко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери