Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСобко Віталій, протоієрейВоїни Юрій Оверчук і Олександр Пашківський. Вічна пам’ять
Новини

Воїни Юрій Оверчук і Олександр Пашківський. Вічна пам’ять

Чин похорону в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці очолив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко.

Проповідь виголосив протоієрей Олександр Вронський, військовий капелан і настоятель луцької парафії Преподобного Іова Почаївського. У скорботному слові душпастир зазначив, що ці воїни заслужили на достойний вінець. Вони є прикладом для нас і для наступних поколінь. І перемога обов'язково буде за нами. Хай Господь втішить родини захисників, щоб сьогоднішній смуток у майбутньому став для них радістю. Хай Усемилостивий Господь прийме душі Юрія та Олександра в Оселі праведників!

Лучанин Оверчук Юрій Петрович, 1978 року народження, був призваний на військову службу за мобілізацією на посаду командира 2-го механізованого відділення. Загинув 21 лютого під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Терни Донецької області.

Пашківський Олександр Іванович, 1985 року народження, теж лучанин, був призваний на військову службу за мобілізацією та зарахований до списків особового складу військової частини. Помер 25 лютого в КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади» після тривалого лікування від поранень, отриманих під час виконання бойового завдання.

Похоронили Юрія Оверчука у секторі військових поховань міського цвинтаря, поблизу с. Гаразджа, а Олександра Пашківського – на кладовищі села Баківці (Луцький р-н).

27 лютого 2024 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Віталій Собко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери