Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСидор Андрій, протоієрейПавлівка: перший візит архієрея (оновлено)
Новини

Павлівка: перший візит архієрея (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Архістратига Михаїла в цьому селі Горохівського деканату (Володимирський р-н), яка торік возз’єдналася з Православною церквою України.

У 23-ю неділю після П’ятдесятниці за Божественною літургією разом із владикою молилися старший декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель протоієрей Петро Пшеничка, інше духовенство цього благочиння та з Володимир-Волинської і Львівсько-Сокальської єпархій.

У слові високопреосвященний зазначив, що Господь є Богом живих. І ті, кого з нами немає, – живі, тільки перемістилися в інший світ з волі Божої. Господь зі Своєї волі переміщає нас із небуття до буття і переміщає в інше життя. У цьому суть віри у воскресіння Христа. Владика наголосив, що потрібно, укріпляючись у вірі, не надто сумувати за тими, кого з нами немає, а любити ближніх. І всі справи виконувати сьогодні, не відкладаючи на завтра, бо «завтра» може і не настати.

Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних вірян.

Божий дім у Павлівці зведено 1650 р. Будівля мурована, у вигляді хреста. У 1962 р. совєти закрили церкву, 1988-го відкрили; наступного – відремонтовано, у вересні 1990-го освячено. Оновлені розписи храму освятили в листопаді 1996 р. Це пам'ятка архітектури місцевого значення.

13 листопада 2023 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери