Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСидор Андрій, протоієрейАрхієрей на десятиріччі храму в Галичанах (оновлено)
Новини

Архієрей на десятиріччі храму в Галичанах (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав церкву Апостолів Петра й Павла цього села Горохівського деканату з нагоди 10-ї річниці її освячення.

За Божественною літургією з високопреосвященним служили: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель священник Андрій Апончук, інше духовенство. Церковними відзнаками нагороджено доброчинців і активних вірян.

У слові керуючий єпархією зазначив, що Господь благословив людину прийти у цей світ, щоб прославляти Його. Але ми звертаємось до Творця більше з потребою, ніж з подякою: «Господи, помилуй!», «Спаси, Господи!», і рідше – «Тобі, Господи!». Так і в євангельській історії: коли Ісус десятьох прокажених зцілив – лише один Йому подякував. Тому важливо бути вдячним Богові за дар життя. Християни особливо мають дякувати за своїх дітей, за батьків. А коли дитина дякує, то хочеться їй більше допомогти; якщо ж невдячна, тоді на душі скорбота. Тож «треба дякувати постійно, завжди і всім: батькам за дар життя, дітям, що вони продовжують традиції…» – каже владика. Треба вчитися дякувати і тоді будете отримувати.

Уперше Божий дім у Галичанах спорудили в 1925 році. Проте у 2011-му він повністю згорів. За два роки громада побудувала новий, у 2013 році його освятили. 2019-го громада змінила юрисдикцію та разом зі священником об’єдналася з ПЦУ.

4 грудня 2023 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери