Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПротоієрей Андрій Ротченков про обов’язки чоловіка і жінки у шлюбі
Новини

Протоієрей Андрій Ротченков про обов’язки чоловіка і жінки у шлюбі

Настоятель луцької парафії Мучениць Віри, Надії, Любові та Софії, взяв участь у черговій передачі «Церква і релігія» на каналі «Конкурент TV».

Він висвітлив такі непрості питання: Що говорить Святе Письмо про правильну модель сім'ї? Хто має першим просити пробачення? Обов’язки кожного з подружжя.

Однак питання хоч і непрості, але відповіді на них душпастир дає ясні й чіткі. «З точки зору християнства сім'я в ідеалі повинна наближатися до стану домашньої церкви, де чоловік – як священник для неї, дружина – диякониса, помічниця його, діти – народ Божий, які треба привести до Бога».

За словами священника, «першим має просити пробачення той, хто мудріший у цей час. Може просити той, хто скривдив, а може і скривджений». Слід старатися пошвидше миритися: чи ти скривджений, чи ти скривдив – миритися пошвидше! Хоча прощати – не означає дозволяти себе кривдити. Це зовсім не означає цього! Треба себе, якщо кривдять, захищати в делікатному законному порядку.

Керування чоловіка в сім'ї не передбачає якийсь деспотизм, якусь абсолютну владу, кривдження дружини – боронь Боже! А жінка повинна боятися образити свого чоловіка.

Завершує ж панотець виступ словами апостола Павла: «Випереджуйте один одного пошаною» (Рим. 12:10). Тож є певні обов’язки, але повинна бути взаємодопомога. І керуватися ми повинні любов’ю, турботою один про одного.

«Церква і релігія» це спільний проєкт каналу «Конкурент TV» і єпархіальної телестудії «Собор». Повністю цю та інші передачі можна переглянути ось тут. Кому зручніше читати, ніж дивитися, – підготовлено статтю.

5 травня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери